Mahrem | Konular | Kitaplar

Kadının erkek üzerindeki gücü

Erkek dünyaya geldiği andan itibaren bir kadına muhtaç.. Anne sevgi anne şefkati ile büyüyoruz. Aslında farkına varmadan ömrümüz boyunca kadınlar hayatlarımızda birinci dereceden etkin.

Etrafımıza baktığımızda bir çok erkek kadınlarının kendisini yönettiğini ve yönlendirdiğinin farkında bile değildir.

Bu güç istesekte istemesekte erkekler üzerinde baskın bir faktör olarak durmakta.

Çok eşlilik burada erkeğin üzerindeki kadın etkisini kırmaktadır.

Kadınlar kararlarımız üzerinde ne kadar etkili olurlarsa olsunlar sorumluluk ne yazık ki erkek üzerinde. Yani kadın kararı etkilerken o karardan doğacak sonuclardan ilk erkek etkilenmektedir.

İşte çok eşilikle yani erkeğin birden çok kadın ile evli olması ile güç paylaşımı doğmaktadır.

Yani erkek sadece bir kadının kontrolü, baskısı ve telkinleri ile değil aynı zamanda ikinci bir kadının da akıl fikir ve dünya görüşü ile de tanışmış olmaktadır.


Özellikle belirli bir kitleye hitap eden belirli bir güce sahip maddi imkana sahip erkekler için bu çok ince bir ayrıcalıktır. ikinci üçüncü ya da dördüncü eş tek kadının erkek üzerindeki kontrolünü zayıflattığı gibi erkeğin de kararlar arasında seçme özgürlüğü doğmaktadır.

Erkek kadın yapısal özellikleri ikiye bir mantığı da göz önünde tutulursa ikinci bir kadın daha isabetli doğru adımlar adım atmak için stratejik üstünlüktür.

Eğer bu sağlanamazsa faktörel olarak anne-görümce etkileri daha baskın hale gelebilecektir.

Bunlar toplum içinde dile getirilemeyen ama buz dağının görülmeyen gerçekleridir.

Çok evliliğin en büyük avantajı erkeğin paylaşabileceği dertleşebileceği birden çok kişinin hayatında olması demektir. Bu da erkeğin olaylara farklı pencerelerden ve daha geniş bakmasına sağlayacaktır. İstişare edebileceği ikinci, üçüncü ya da dördüncü bir kadının hayatında olması erkek için büyük bir güç demektir..


Erkek, aynı iletişimi ve istişareyi annesi ile ya da kızkardeşi ile aynı doygunlukta yapamaz. Çünkü hanımı zevcesi ile hayatları bir bütündür. Aynı hayatı paylaşmaktadırlar. Fakat annesi ile istişarede ana yüreğidir. Onun dert ettiği sorununu sırrını diğer kardeşlerine aktarması çok daha kolaydır. Aynı şekilde kız kardeşi ile de benzer sıkıntılar yaşacaktır.

Sırdaşlık derecesine bakıldığında kişinin kendi zevcesi çok daha büyük avantajdır. Sırdaş seçeneğinin çokluğu ise erkeğin işlerinde ve hayatında artı bir güç katacaktır.

Kadının erkek üzerindeki gücünün erkek lehine çevrilebilmesi için çok evlilik bir fırsattır. Doğru bir tercih dengeleri sağlayacaktır.